Növekvő játék leírása
<< < 1 > >>
admin
2015.05.02. / 20:33
(1)
Kérlek benneteket, hogy a Növekvő játékkal kapcsolatban az esetlegesen felmerülő kérdéseiteket ne ide, hanem a „Kérdések a Növekvő játékkal kapcsolatban” című fórumoldalon tegyétek föl.

A növekvő játékkal megvalósul a rég áhított cél, hogy minden héten elinduljon legalább 1-1 variáció minden játéktípusban (5,6,Skandi)

A játék lényege, hogy az eddigi tapasztalatok szerint készítettünk egy akkora variációt, ami éppen hogy a húzásra, vagy még akkor sem telik meg. De sebaj! A fejlesztéseinknek köszönhetően olyan lett a rendszerünk, hogy a játékokat le lehet zárni akkor is, amikor még nem kelt el minden részesedés. Ilyenkor az elkelt részesedés szerint kerülnek játékba a tippsorok.

Egy hely vásárlása egy szelvénnyel növeli a variációt, ezért a vásárlási egységet ehhez alakítottuk (295.-Ft), amelyből természetesen többet is lehet vásárolni. Egyes variációkban előfordulhat, hogy a minimális vásárlást 2 vagy több szelvényben határozzuk meg.

A variáció tippsorait előre összekevertük a következő két cél megvalósítása érdekében:

- A variációban ne legyen aránytalan a számok eloszlása. Ezzel azt érjük el, hogy az egyes számok körülbelül azonosan legyenek megjátszva akkor is, ha a variáció megtelik és akkor is, ha csak a fele kerül játékba.
- A másik cél pedig, hogy előre megvannak a variáció egyes tippsorai és így a hetek alatt közel azonos tippsorokkal játszunk (a tapasztalat szerint sokan ezt szeretik). Egy példával illusztrálnám:
o az első héten 30 szelvény kerül játékba, mert 20-an 1-1 helyet vásároltak, 5-en pedig 2-2 szelvényt.
o A második héten nőtt a játék népszerűsége és 45 szelvényt adunk föl. Ekkor ugyanazt a 30 tippsort játszuk meg, 15 újjal kiegészítve.
o A harmadik hétre sajnos kihúzták a főnyereményt és csökkent a nyereményalap, ezért alábbhagyott a játékkedv is. így csak 25 szelvény kerül játékba. Ekkor az első héten is megjátszott 30 szelvényből az első 25 kerül játékba.

A helyek megvásárlásakor nem tudjuk, hogy mekkora lesz a részesedés mértéke, mert az függ attól, hogy mennyien fognak még részt vásárolni. Ez a játék lezárásakor derül ki. Természetesen a hét folyamán többször is lehet újabb helyet vásárolni, ezzel biztosítva a kívánt részesedést.

Az oldalon olvasható, hogy a variáció maximum mennyi szelvényt tartalmazhat. Ha az mind elkelt, akkor több hely már nem vásárolható.

A játék adatlapján folyamatosan nyomon követhető, hogy éppen hogyan áll a játék telítettsége. A variációk listájában zöld színnel jeleztük, hogy melyikek lesznek azok a tippsorok, amik az épp aktuális állás szerint játékba kerülnének.

A kiválasztott számok listája a teljes variációban szereplő összes számot tartalmazza.

A letölthető teljes lista az aktuális telítettség szerint tartalmazza a tippsorokat, ezért azt érdemes a játék lezárását követően letölteni, mert akkor biztosan benne lesz minden megjátszott tippsor.

A játék lezárását igyekszünk a húzáshoz legközelebbi időpontra tenni, de amíg ezt nem tudjuk automatizálni, addig ebben lehetnek kisebb változások.
<< < 1 > >>